Obiad nie zawsze musi składać się z tysiąca składników, żeby był smaczny.
Dziś minimalizm pełen
smaków!
Składniki (1 porcja):
- Udko z kurczaka
- Sól
- Pieprz
- Przyprawa do kurczaka
- Koperek
- Udko przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, koperkiem- odkładamy na godzinę do lodówki.
- Po tym czasie udko wykładamy na blachę (bez żadnego tłuszczu!).
- 200 stopni
- Czas: 1,5 h
Sałatka (1 porcja):
- Garść rukoli
- 2 łyżki nasion granatu
Dressing:
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- Sól
- Pół łyżeczki cukru trzcinowego
Jak zrobić?
- Wszystkie składniki energicznie mieszamy do powstania w miarę jednolitej konsystencji- odkładamy na min. pół godziny do lodówki.
- Po wyjęciu z lodówki przed samym dodaniem dressingu do naszej sałatki, jeszcze raz mieszamy.
- Rukole dajemy na talerz, dodajemy nasiona granatu i polewamy dwoma łyżkami wcześniej przyrządzonego dressingu.
Mmm ta skórka wygląda bardzo kusząco
OdpowiedzUsuńbyła pyszna, ale jak to ja zjadłam tylko pół :P
UsuńCzemu pół? Boże czy ja jestem takim żarłokiem tylko, że rzadko kiedy coś zostawiam na talerzu :P
Usuńgryzło by mnie sumienie jakbym wepchnęła całą taką :D (skórkę bo udko całe hehe)
Usuń