Krem z marchwi z curry.
Słodko pikantny smak, do
tego jajko.
Kto lubi takie połączenia
musi koniecznie spróbować!
Składniki (dla 1 osoby):
- 1 duża marchew (ok 200 g.)
- 500 ml bulionu warzywnego
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżeczka curry
Jak zrobić?
- Gotujemy pokrojoną marchew w 250 ml bulionu, pod przykryciem ok 20 minut.
- Pod koniec gotowania dodajemy curry, sól i pieprz.
- Następnie wszystko razem miksujemy i dolewamy bulionu.
- Przelewamy krem do miseczki i zjadamy :)
Kaloryczność kremu ok 60 kalorii.
Lubię marchewkę, ale w tym wydaniu mnie jakoś nie pociąga ;-P
OdpowiedzUsuńWychodzę z założenia, że nie może nie smakować coś jak nie wiemy jak to smakuje :) Więc gdy nie jadłaś kremu z marchewki to polecam- najwyżej po skosztowaniu zawsze możesz powiedzieć że nie lubisz nie lubisz :D
Usuńto może byc dobre :)
OdpowiedzUsuń