Lekkie desery... mmm takie
lubię najbardziej!
Po 1 dlatego, że nie muszę
się martwić o nadwyżkę kalorii i chwilowa przyjemność nie pójdzie w biodra :)
A po 2, po prostu są
pyszne.
Jabłka z cynamonem
rozpływają się w ustach, a dzięki jogurtowi całość nie jest mdła tylko idealnie
zrównoważona.
Dla mnie najlepsze gdy jabłka są jeszcze ciepłe.
Dla mnie najlepsze gdy jabłka są jeszcze ciepłe.
Składniki (2 porcje):
- 2 jabłka
- 100 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka brązowego cukru
Jak zrobić?
- Jabłka ścieramy na dużych oczkach.
- Następnie prażymy z miodem i cukrem, a pod koniec dodajemy cynamonu.
- Do przygotowanych szklanek przekładamy naprzemiennie jogurt i prażone jabłka.
Kaloryczność jednej porcji to 170 kalorii.
No no kogoś tu dawno nie było :)
OdpowiedzUsuńaaa wiem wiem postanawiam poprawe !!! A teraz zachecam do zrobienia cynamonowo jablkowej bomby smaków :)
UsuńNie przepadam za jabłkami ;-) zastąpiłabym je czymś innym...
OdpowiedzUsuńzawsze możesz wrzucić gruszkę ;))
Usuń