poniedziałek, 2 marca 2015

Fried salmon with salad and raspberry dressing/ Smażony łosoś z sałatką i dressingiem malinowym



U mnie dziś króluje łosoś z musem malinowym, sosem balsamicznym i sałatką.

Składniki:
  • Łosoś (dzwonek lub filet)
  • sałata biała
  • papryka
  • ser feta
  • pomidor
  • oliwki czarne
  • czerwona cebula
  • Olej rzepakowy
  • Maliny
  • Miód
  • sos balsamiczny


Jak zrobić?
  • Łososia smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju, nie dodajemy żadnych przypraw, jedynie na końcu doprawiamy solą.
  • Sałatę dzielimy na cząstki, kroimy w kostkę ser feta i pomidora, paprykę w paski, oliwki na pół i szatkujemy cebulę. Wszystkie składniki razem lądują na talerzu.
  • Dressing- miksujemy maliny, następnie przecieramy przez sitko, żeby został nam sam sok bez pestek, później dodajemy miód- tyle, aby dressing był słodko- kwaśny (z przewagą słodyczy) i mieszamy do połączenia.

Przepis na sos winegret znajdziecie tutaj http://jacquelineeblog.blogspot.com/2014/01/salad.html

Przygotowanie nie trwa więcej niż 30 minut, a jest pysznie i zdrowo!
Smacznego!








1 komentarz:

Obserwatorzy