poniedziałek, 19 maja 2014

Salad- smoked salmon and watermelon



Słodko- wytrawne potrawy uwielbiam!
Połączenie mięsa z owocem, sera z żurawiną, śliwki z boczkiem- mmm zdecydowanie moje smaki.

Dziś przepis na sałatkę, troszkę kontrowersyjną zarówno przez połączenie składników jak i w smaku- skusicie się? :)

Lekka sałatka z arbuzem i wędzonym łososiem.
Mmm brzmi dziwnie?
Niekoniecznie- słony, intensywny smak łososia zostaje zrównoważony orzeźwiającym słodkim arbuzem.

Składniki:
  • 8 sześcianików arbuza
  • 100 g plasterków wędzonego łososia
  • czerwona cebula
  • 50 g kapusty pekińskiej
  • sos winegret miodowo- musztardowy (przepis znajdziesz tutaj)


Jak zrobić?
  •  Szatkujemy kapustę, kroimy na plasterki cebulę, dodajemy łososia, arbuza i polewamy sosem.
Kaloryczność sałatki ok. 300 kcal.




2 komentarze:

  1. Oooo nie wpadłabym na takie połączenie, ale tez lubię wytrawno słodkie potrawy, więc az się skuszę chyba! :) Dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń