czwartek, 13 marca 2014

Cream of carrot




Krem z marchwi z curry.
Słodko pikantny smak, do tego jajko.
Kto lubi takie połączenia musi koniecznie spróbować!

Składniki (dla 1 osoby):
  • 1 duża marchew (ok 200 g.)
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka curry


Jak zrobić?

  • Gotujemy pokrojoną marchew w 250 ml bulionu, pod przykryciem ok 20 minut.
  • Pod koniec gotowania dodajemy curry, sól i pieprz.
  • Następnie wszystko razem miksujemy i dolewamy bulionu.
  • Przelewamy krem do miseczki i zjadamy :)
Kaloryczność kremu ok 60 kalorii.




3 komentarze:

  1. Lubię marchewkę, ale w tym wydaniu mnie jakoś nie pociąga ;-P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wychodzę z założenia, że nie może nie smakować coś jak nie wiemy jak to smakuje :) Więc gdy nie jadłaś kremu z marchewki to polecam- najwyżej po skosztowaniu zawsze możesz powiedzieć że nie lubisz nie lubisz :D

      Usuń