sobota, 22 lutego 2014

Cream of broccoli




Uwielbiam zupę krem <3
Za smak, konsystencje, ale również za łatwe i szybkie wykonanie.
Dziś krem z brokułów!

Składniki
  • 3 główki brokułów, ok 1,5 kg
  • 1,5 litra bulionu
  • Pieprz
  • Sól
  • 1 kopiata łyżka masła

Jak zrobić?

  • Opłukane różyczki brokułów dusimy na maśle z 0,5 litra bulionu, ok 20 minut pod przykryciem.
  • Następnie miksujemy brokuły i dolewamy resztę bulionu.
  • Na końcu chwilę gotujemy, zmiksowaną wcześniej całość.


Grzanki- pokrojony chleb w kostkę, wrzucam na patelnię (teflon) bez tłuszczu i smażę grzanki, na końcu dodaję trochę czosnku w proszku i polewam odrobiną oliwy z oliwek.

Gotowe grzanki wrzucam do kremu.


Kaloryczność 200 ml to ok 100 kalorii.








2 komentarze: