piątek, 28 lutego 2014

American doughnuts




Dziś tłusto ale po amerykańsku.

Donaty czyli pączki z dziurką, polane kolorowym lukrem lub czekoladą i posypane różnymi dodatkami wyglądają tak słodko, że można je jeść oczami :)

Zrobiłam je z tego samego przepisu co wczorajsze genialne pączki (przepis znajdziesz tu).
Filozofia kształtu jest banalna: za pomocą kieliszka zrobić na środku "dziurkę" w naszym pierwotnym pączkowym kształcie i gotowe.

Kolorowy lukier można przygotować z naturalnych barwników:
  • różowy do białego lukru dodajemy trochę soku malinowego
  • niebieski sok z borówek
  • czerwony sok z truskawek
  • pomarańczowy sok pomarańczowy (zagęszczony)





9 komentarzy:

  1. dlaczego tak daleko mieszkasz !?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha zrobię kiedyś jak będziemy miały się spotkać :*

      Usuń
  2. Kojarzą mi się z amerykańskimi policjantami ;-P

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno są pyszne, ale posypce mówię wielkie NIE! ;P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ej kokosowej posypce z czekoladą to chyba nie ?! :>

      Usuń
  4. Przypomnialas mi jak były donut'sy w naszeym LO :D Kurcze może jednak zrobię w weekend, na pożegnanie ferii, kusisz mnie!

    OdpowiedzUsuń