sobota, 12 kwietnia 2014

Light Dessert: apples, yogurt, cinnamon



Lekkie desery... mmm takie lubię najbardziej!
Po 1 dlatego, że nie muszę się martwić o nadwyżkę kalorii i chwilowa przyjemność nie pójdzie w biodra :)
A po 2, po prostu są pyszne.
Jabłka z cynamonem rozpływają się w ustach, a dzięki jogurtowi całość nie jest mdła tylko idealnie zrównoważona. 
Dla mnie najlepsze gdy jabłka są jeszcze ciepłe. 

Składniki (2 porcje):
  • 2 jabłka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka brązowego cukru


Jak zrobić?
  • Jabłka ścieramy na dużych oczkach.
  • Następnie prażymy z miodem i cukrem, a pod koniec dodajemy cynamonu.
  • Do przygotowanych szklanek przekładamy naprzemiennie jogurt i prażone jabłka.


 Kaloryczność jednej porcji to 170 kalorii.






4 komentarze:

  1. No no kogoś tu dawno nie było :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. aaa wiem wiem postanawiam poprawe !!! A teraz zachecam do zrobienia cynamonowo jablkowej bomby smaków :)

      Usuń
  2. Nie przepadam za jabłkami ;-) zastąpiłabym je czymś innym...

    OdpowiedzUsuń